Tel: (+355) 69 518 4660    e-Mail: info@c-systems.al

Technology Magazine - Revista Informatike

Kostaq Cipo

Kostaq Cipo

Programmer analyst, Web developer, Technology Evangelist and Enthusiast, Tech Author, Blogger, C C++ Java .NET VB, Mobile developer, Security analyst, Project Manager.

Posta elektronike: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Windows 7 është një Sistem Operativ mjaft i shpejtë, por ka ende mjaft funksione të cilat mund t'i mërzisin përdoruesit. Këtu mund të përmendim p.sh. kohën që i duhet për të mbyllur dhe fikur kompjuterin, mënyrën si ekzekuton disa lojëra dhe paaftësinë e tij për të përdorur gjithë potencialin e diskut fiks për të transferuar skedarët. E vërteta është se ne asnjëherë nuk ndalemi së gjeturi rrugë dhe mënyra për të përshpejtuar veprimet dhe funksionet e një sistemi operativ qoftë ai Windows, Linux ose Unix.

Nuk është gjithmonë e mundur në fakt të marrim një ose disa libra të zakonshmëm me vete sepse na zënë shumë vend në çanta dhe janë të rëndë. Për këtë arsye të gjithëve na pëlqen të shkarkojmë falas libra në format elektronik dhe t'i marrim me vete në pasjisjet tona. Në këtë mënyrë mund të kemi gjithmonë me vete me dhjetëra libra pa na zënë vend dhe mund t'i lexojmë kur të duam ose kurdo që kemi pak kohë të lirë në çdo moment të ditës. Ka mjaft faqe web ku librat në format elektronik mund të shkarkohen falas.

Torrents kanë marrë një emër të keq. Ato shamngen dhe hidhen poshtë sepse njerëzit mendojnë që janë një bastion i veprimtarisë së paligjshme online, i shkëmbimit të programeve të thyera, librave, muzikes dhe filmave të kopjuar pa lejen e autorëve. Dhe sigurisht që torrents mund të përdoren edhe për këto. Por ka gjithashtu arsye krejtësisht të ligjshme dhe të drejta për t'i përdorur ato. Përveç kësaj, Ofruesi i Shërbimit Internet (ISP) që përdorni nuk mund të bëjë dallimin midis shkarkimeve të ligjshme dhe atyre të paligjshme. 

Gmail është një nga ofruesit kryesorë të shërbimit të postës elektronike në botë, por nuk i ka të gjitha karakteristikat që do ta bënin atë një shërbim perfekt. Karakteristika si mundësia për të dërguar e-mail në një datë të caktuar në të ardhmen, mundësia për të dërguar një e-mail i cili vetë-shkatërrohet pas një afati kohe të caktuar (si tek filmi Mission Impossible), gjurmimi i dokumentave që i janë bashkangjitur një e-maili dhe opsione të tjera shtesë, do ta bënin Gmail-in shërbimin perfekt të postës elektronike.

Keni njohuri të mira të komandave DOS por sapo po njiheni ose keni vështirësi me komandat në Linux? Terminali i Linux është komponenti më i fuqishëm i këtij Sistemi Operativ dhe mund t'ju ndihmojë të bëni pothuajse gjithcka drejtpërdrejt nga shell-i i Sistemit. Dhe nëse ju keni njohuri të komandave DOS, do ta keni shumë më të lehtë të mësoheni me komandat dhe Terminalin e Linux-it. Më poshtë po ju paraqesim një listë me ekuivalentet në Linux të 36 komandave DOS më të përdorshme dhe më praktike. Por jo vetëm kaq.

C-Systems në Twitter

We specialize in designing and implementing cost-effective, creative information solutions to your complex business problems. No matter what C-Systems services you utilize, you can count on our committment and expertise. We are committed to your success and satisfaction.

Photos

gallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottom

Our Newsletter

The latest technologies and news!

Contact Us

 Address: Rr. "Luigj Gurakuqi", Nr.21, Tirana 1001, Albania

  Web: www.c-systems.al