Tel: (+355) 69 518 4660    e-Mail: info@c-systems.al

Technology Magazine - Revista Informatike

Kostaq Cipo

Kostaq Cipo

Programmer analyst, Web developer, Technology Evangelist and Enthusiast, Tech Author, Blogger, C C++ Java .NET VB, Mobile developer, Security analyst, Project Manager.

Posta elektronike: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ka gjithmonë dy anë të një historie dhe nganjëherë edhe më shumë. Hacking shpesh shihet si një krim, por për një hacker zakonisht nënkupton një mesazh ose një deklaratë. Zakonisht duket sikur ka një motiv pas veprimeve të një hacker-i. Sigurisht që ne nuk po mbrojmë ose po nxisim veprime të paligjshme, vecanërisht ato lloj veprimesh të cilat dëmtojnë dhe ndikojnë në mënyrë negative në komunitet. Më poshtë po ju paraqesim një Infografik me 9 nga hacker-at më të famshëm të kohës tonë, shënjestrat e tyre dhe dëmin që ata kanë shkaktuar.

Nëse po planifikoni të hapni një blog dhe të filloni të shkruani online, do të gjeni mjaft materiale dhe informacione në internet se si mund ta bëni këtë. Mund të përdorni platforma të ndryshme për blog si Blogger, Wordpress apo edhe Joomla. Të hapësh një blog mund të jetë në fillim pak e ngatërruar për personat pa eksperiencë. Megjithëse një pjesë e madhe e tërë procesit në ditët e sotme është automatike. Ju mund të keni një blog gati online brenda një kohe prej 10 minutash. 

Termi "Programues Java" mbulon një gamë të gjerë kandidatësh të cilët programojnë në këtë gjuhë. Këtu hyjnë nga ata që sapo kanë mbaruar shkollën dhe po kërkojnë punën e tyre të parë si programues deri te programuesit me eksperiencë në Java Enterprise Edition. Java si gjuhë gjithashtu ka evoluar dhe është zhvilluar në dekadën e fundit. Ajo është bërë gjuhë e rëndësishme programimi në shumë platforma.

Nëse jemi duke punuar në një ambjent Linux dhe për një moment duam të dimë shpejtësinë në ngarkim dhe shkarkim të Internetit, atëhere mund të përdorim speedtest-cli si një mënyrë për të gjetur këto shpejtësi direkt nga Terminali Linux. speedtest-cli është një skript Python i cili kontrollon shpejtësinë e internetit të Ofruesit të Shërbimit të Internetit (ISP) dhe e bën këtë nëpërmjet Speedtest.net.

Në rast se do ju duhet të migroni faqen ose blogun tuaj WordPress në një server të ri ose në një URl të re, gjëja e fundit që doni të bëni është të instaloni Wordpress-in nga e para në serverin e ri dhe të konfiguroni përsëri të gjitha nga e para. Megjithëse mund të përdorni funksionin export/import tek menuja "Manage" për të migruar bazën e të dhënave të faqes tek serveri i ri, ky nuk është sigurisht opsioni më i mire ose ideal, veçanërisht nëse keni një bazë të dhënash të madhe.

C-Systems në Twitter

We specialize in designing and implementing cost-effective, creative information solutions to your complex business problems. No matter what C-Systems services you utilize, you can count on our committment and expertise. We are committed to your success and satisfaction.

Photos

gallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottom

Our Newsletter

The latest technologies and news!

Contact Us

 Address: Rr. "Luigj Gurakuqi", Nr.21, Tirana 1001, Albania

  Web: www.c-systems.al