Tel: (+355) 69 518 4660    e-Mail: info@c-systems.al

Technology Magazine - Revista Informatike

It’s been a while since Mac OS X 10.10 “Yosemite” has been released into the wild, so we have a pretty good idea of how it performs. Mac OS X is also sometimes used as the poster child for a clean and elegant interface (most of the time, anyways). As a Linux writer, it’s my duty to make comparisons not only amongst Linux distros, but also against the competition.

Publikuar në Mac OS & iOS

Shpesh do ju duhet të dini adresën IP të Mac-ut tuaj për dy arsye: E para sepse do ju duhet shpesh për të konfiguruar printerat ose pajisje të tjera në një rrjet. E dyta sepse ju ndihmon për të mbrojtur kompjuterin tuaj kundër programeve dashakeqe. Ka mënyra të ndryshme për të gjetur adresën IP në një Mac dhe ne do shikojmë 3 nga këto mënyra më poshtë. Në fillim do të shikojmë si të gjejmë adresen IP të brendshme të Mac-ut dhe pastaj adresën e tij IP të jashtme. Më pas do të shohim se si mund të gjejmë adresën MAC të kartës së rrjetit.

Publikuar në Mac OS & iOS

Paneli në Mac OS X u prezantua në Versionin 10.4 dhe mund të përdoret për të ekzekutuar mjaft aplikacione (p.sh. kalendarin, motin, gjurmuesin e paketave etj.). Megjithëse mund të jetë i volitshëm për të kontolluar statistika dhe informacione në mënyrë të shpejtë, shpesh nuk përdoret nga përdoruesit e Mac. Meqvnëse nuk ka kuptim ta mbani të aktivizuar dhe në ekzekutim nëse nuk do ta përdorni, ju mund ta çaktivizoni Panelin në Mac OS X duke ndjekur hapat e mëposhtëme.

Publikuar në Mac OS & iOS

Megjithëse ky nuk është një truk i ri, është një që ndoshta ju nuk e dini që ekziston: ju mund të shkarkoni skedarë nga Terminali në Mac OS X. Nëse ju shkarkoni shpesh skedarë nga Interneti, mund të jetë më e volitshme për ju ta bëni këtë nëpërmjet Terminalit sepse nuk ju duhet të mbani shfletuesin hapur. Për më tepër, mund të shihni proresin e shkarkimit and shpejtësinë e shkarkimit në kohë reale. Kjo mund të jetë shumë e dobishme sidomos kur keni për të shkarkuar skedarë të mëdhenj.

Publikuar në Mac OS & iOS

C-Systems në Twitter

We specialize in designing and implementing cost-effective, creative information solutions to your complex business problems. No matter what C-Systems services you utilize, you can count on our committment and expertise. We are committed to your success and satisfaction.

Photos

gallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottom

Our Newsletter

The latest technologies and news!

Contact Us

 Address: Rr. "Luigj Gurakuqi", Nr.21, Tirana 1001, Albania

  Web: www.c-systems.al