Tel: (+355) 69 518 4660    e-Mail: info@c-systems.al

Technology Magazine - Revista Informatike

It’s been a while since Mac OS X 10.10 “Yosemite” has been released into the wild, so we have a pretty good idea of how it performs. Mac OS X is also sometimes used as the poster child for a clean and elegant interface (most of the time, anyways). As a Linux writer, it’s my duty to make comparisons not only amongst Linux distros, but also against the competition.

Publikuar në Mac OS & iOS

An operating system that doesn’t cost a dime, runs well on both old and new hardware, has a gorgeous user interface with modern effects, and offers a staggering variety of modern software – what’s not to like? And yet, making your first steps into the world of Linux can often feel like a daunting experience. These days, Ubuntu and other modern Linux distributions usually install without a hitch (and without requiring any knowledge).

Publikuar në Linux

Nëse jemi duke punuar në një ambjent Linux dhe për një moment duam të dimë shpejtësinë në ngarkim dhe shkarkim të Internetit, atëhere mund të përdorim speedtest-cli si një mënyrë për të gjetur këto shpejtësi direkt nga Terminali Linux. speedtest-cli është një skript Python i cili kontrollon shpejtësinë e internetit të Ofruesit të Shërbimit të Internetit (ISP) dhe e bën këtë nëpërmjet Speedtest.net.

Publikuar në Linux

Keni njohuri të mira të komandave DOS por sapo po njiheni ose keni vështirësi me komandat në Linux? Terminali i Linux është komponenti më i fuqishëm i këtij Sistemi Operativ dhe mund t'ju ndihmojë të bëni pothuajse gjithcka drejtpërdrejt nga shell-i i Sistemit. Dhe nëse ju keni njohuri të komandave DOS, do ta keni shumë më të lehtë të mësoheni me komandat dhe Terminalin e Linux-it. Më poshtë po ju paraqesim një listë me ekuivalentet në Linux të 36 komandave DOS më të përdorshme dhe më praktike. Por jo vetëm kaq.

Publikuar në Linux

Shpesh kemi dëgjuar nga persona të ndryshëm të pyesin se si përpilohet një Kernel Linux. Po çfarë është një Kernel në një Sistem Operativ? Në informatikë Kerneli është një program kompjuterik i cili administron kërkesat në hyrje/dalje nga programe të ndryshme dhe i përkthen ato në udhëzime për përpunim të dhënash për njësinë qëndrore të përpunimit (Central Processing Unit - CPU) dhe pjesët e tjera elektronike në përbërje të një kompjuteri. Kerneli është pjesa thelbësore e një Sistemi Operativ modern, ose e thënë ndryshe, është zemra e Sistemit Operativ.

Publikuar në Linux
Page 1 of 2

C-Systems në Twitter

We specialize in designing and implementing cost-effective, creative information solutions to your complex business problems. No matter what C-Systems services you utilize, you can count on our committment and expertise. We are committed to your success and satisfaction.

Photos

gallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottom

Our Newsletter

The latest technologies and news!

Contact Us

 Address: Rr. "Luigj Gurakuqi", Nr.21, Tirana 1001, Albania

  Web: www.c-systems.al