Tel: (+355) 69 518 4660    e-Mail: info@c-systems.al

Technology Magazine - Revista Informatike

 

Guess what? If you own a Windows PC, which is fully-patched, attackers can still hack your computer. Isn't that scary? Well, definitely for most of you. Security researchers have discovered a new technique that could allow attackers to inject malicious code on every version of Microsoft's Windows operating system, even Windows 10, in a manner that no existing anti-malware tools can detect, threaten millions of PCs worldwide.

Publikuar në Windows

Në ditët tona Botnets gjenden gjithandej, që nga rrjetet informatike dhe kompjuterat e deri tek Lajmet në TV. Për ta shpjeguar thjesht, një Botnet është një grup kompjuterash të lidhur në rrjet me njërit-tjetrin që ekzekutojnë një program keqdashës i cili i lejon ata të kontrollohen nga një sulmues në distancë. Një objektiv kryesor për pjesën më të madhe të programeve keqdashëse vazhdon të mbetet sistemi operativ Windows. 

Publikuar në Hacks

Ka gjithmonë dy anë të një historie dhe nganjëherë edhe më shumë. Hacking shpesh shihet si një krim, por për një hacker zakonisht nënkupton një mesazh ose një deklaratë. Zakonisht duket sikur ka një motiv pas veprimeve të një hacker-i. Sigurisht që ne nuk po mbrojmë ose po nxisim veprime të paligjshme, vecanërisht ato lloj veprimesh të cilat dëmtojnë dhe ndikojnë në mënyrë negative në komunitet. Më poshtë po ju paraqesim një Infografik me 9 nga hacker-at më të famshëm të kohës tonë, shënjestrat e tyre dhe dëmin që ata kanë shkaktuar.

Publikuar në Hacks

Në kontekstin e sigurisë kompjuterike, një haker është dikush që kërkon dhe shfrytëzon dobësitë në një sistem kompjuterik apo rrjet informatik. Hakerët mund të jenë të motivuar nga një mori arsyesh, të tilla si fitimi, protesta apo sfida. Nënkulturës që ka evoluar rreth hakerave shpesh i referohemi si organizatë e fshehtë informatike dhe tani ky është një komunitet i njohur. Ndërkohë që ekzistojnë përdorime të tjera të fjalës "hacker" të cilat nuk janë të lidhura me sigurinë informatike.

Publikuar në Hacks

"Nmap" është një mjet për zbulimin dhe hetimin e rrjeteve informatike i cili mund të përdoret për një sërë veprimesh zbulimi të këtyre rrjeteve duke përfshirë hetimin e portave, numërimin dhe renditjen e shërbimeve, gjurmimin dhe gjetjen e llojit të sistemit operativ në funksionim, etj. Ky program fillimisht u krijua nga Gordon Lyon i cili e përdori për të hetuar e zbuluar kompjutera dhe shërbime në një rrjet informatik, duke krijuar kështu një "hartë" të rrjetit.

Publikuar në Hacks
Page 1 of 2

C-Systems në Twitter

We specialize in designing and implementing cost-effective, creative information solutions to your complex business problems. No matter what C-Systems services you utilize, you can count on our committment and expertise. We are committed to your success and satisfaction.

Photos

gallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottom

Our Newsletter

The latest technologies and news!

Contact Us

 Address: Rr. "Luigj Gurakuqi", Nr.21, Tirana 1001, Albania

  Web: www.c-systems.al