Tel: (+355) 69 518 4660    e-Mail: info@c-systems.al

Technology Magazine - Revista Informatike

13 Dec
Nëse dikush ju pyet se cilin version të Linux përdorni, ata ndoshta nuk nënkuptojnë se cilin version të Kernelit Linux keni aktualisht të instaluar, por se cilin distribucion Linux jeni duke përdorur dhe ekzaktësisht cilin version të atij distribucioni. Teknikisht Linuxi është vetëm një Kernel i Sistemit Operativ (SO) dhe të gjitha komponentet e tjera si mjetet e sistemit, programet dhe ndërfaqja grafike janë krijuar veçmas dhe në mënyrë të pavarur nga Kerneli. Që në fillim emërtimi "Linux" u bë emri de facto i gjithë Sistemit Operativ, duke filluar nga Kerneli e deri te Desktopi.
13 Dec
Wireshark është një analizues i fuqishëm rrjeti i cili mund të përdoret për të thithur të dhënat në një rrjet informatik, si ndihmues në analizat e trafikut të rrjetit për zgjidhjen e probleme të tij. Ai gjithashtu mund të përdoret si një program dhe mjet mësimor që ju ndihmon të mësoni parimet e rrjeteve informatike dhe protokolleve të komunikimit. Wireshark është i disponueshëm pothuajse për cilindo distribucion Linux dhe për Ubuntu mund të instalohet nëpërmjet Ubuntu Software Center.

C-Systems në Twitter

We specialize in designing and implementing cost-effective, creative information solutions to your complex business problems. No matter what C-Systems services you utilize, you can count on our committment and expertise. We are committed to your success and satisfaction.

Photos

gallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottom

Our Newsletter

The latest technologies and news!

Contact Us

 Address: Rr. "Luigj Gurakuqi", Nr.21, Tirana 1001, Albania

  Web: www.c-systems.al