Tel: (+355) 69 518 4660    e-Mail: info@c-systems.al

Technology Magazine - Revista Informatike

15 Jan
1612 herë
Keni njohuri të mira të komandave DOS por sapo po njiheni ose keni vështirësi me komandat në Linux? Terminali i Linux është komponenti më i fuqishëm i këtij Sistemi Operativ dhe mund t'ju ndihmojë të bëni pothuajse gjithcka drejtpërdrejt nga shell-i i Sistemit. Dhe nëse ju keni njohuri të komandave DOS, do ta keni shumë më të lehtë të mësoheni me komandat dhe Terminalin e Linux-it. Më poshtë po ju paraqesim një listë me ekuivalentet në Linux të 36 komandave DOS më të përdorshme dhe më praktike. Por jo vetëm kaq.
09 Jan
1654 herë
Shpesh kemi dëgjuar nga persona të ndryshëm të pyesin se si përpilohet një Kernel Linux. Po çfarë është një Kernel në një Sistem Operativ? Në informatikë Kerneli është një program kompjuterik i cili administron kërkesat në hyrje/dalje nga programe të ndryshme dhe i përkthen ato në udhëzime për përpunim të dhënash për njësinë qëndrore të përpunimit (Central Processing Unit - CPU) dhe pjesët e tjera elektronike në përbërje të një kompjuteri. Kerneli është pjesa thelbësore e një Sistemi Operativ modern, ose e thënë ndryshe, është zemra e Sistemit Operativ.

C-Systems në Twitter

We specialize in designing and implementing cost-effective, creative information solutions to your complex business problems. No matter what C-Systems services you utilize, you can count on our committment and expertise. We are committed to your success and satisfaction.

Photos

gallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottomgallery_bottom

Our Newsletter

The latest technologies and news!

Contact Us

 Address: Rr. "Luigj Gurakuqi", Nr.21, Tirana 1001, Albania

  Web: www.c-systems.al